-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Objavljen drugi deo kompilacije "Balkan Under The Radar"

Objavljen drugi deo kompilacije “Balkan Under The Radar”

Nikola VranjkovicNezavisna izdavačka kuća Black Planet Records izbacila je drugi deo kompilacije “Balkan Under The Radar” pod imenom “The Black Wave“.

Za razliku od prošlogodišnje kompilacije, drugi deo je na 3 diska. Prvi deo je posvećen sviračkim alternativnim bendovima sa vokalima. Drugi deo ispunjavaju instrumentalni sastavi, vokalno instrumentalna elektronika, dok je treći deo eksperimentalna sviračka muzika sa primesama elektronike.

black-waveIako je cilj ove kompilacije afirmacija talentovanih nepoznatih izvođača sa Balkana, ideju su podržali i renomirani izvođači poput Nikole Vranjkovića, Goribora, Mizar… Nekoliko bendova koji su zastupljeni na kompilaciji (Katabazija, The Scarps, Figurative Theatre, Plastic Sunday, Brigand i Nebo je crveno) publika će moći da čuje i uživo na festivalu Black Planet Takeover koji se održava u Niškom klubu Feedback 20. i 30. marta.

“Najbitnije od svega je da smo pokazali da postoji mnogo talentovanih ljudi na ovim prostorima sa potpuno drugačijim pogledima na svet. Takođe su ostvarene razne saradnje i lepa prijateljstva”, rečeno iz iz BPR. “Još jedan od ciljeva nam je bio da pomirimo dve alternativne struje koje se često dele – bendovsku (sviračku) i elektronsku (producentsku), jer mislimo da u muzici više nema ograničenja a za pametnog čoveka i komarac je muzika. Uspeli smo da objedinimo podzemlje skoro svih bivših jugoslovenskih republika (sem Slovenije)”.

Kompilacija je dostupna za besplatno preslušavanje i preuzimanje.