-

Nula u saradnji sa Mihajlom Dragašem objavljuje spot za pesmu „Silazak u Prah“

Sludge/post metal sastav Nula je u saradnji sa mladim srpskim umetnikom Mihajlom Dragašem objavljuje animirani video za pesmu „Silazak u Prah“ sa nedavno objavljenog EP-ja „Kenoma“. Da podsetimo, EP je krajem februara objavljen u digitalnom formatu za britansku izdavačku kuću Black Bow Records, a od skoro su dostupne i fizičke kopije CD (samizdat) i kaseta (Grim Reaper Records).

Mihajlo Dragaš iz Bora je jedan od najperspektivnijih srpskih umetnika na polju animacije, crteža i grafike i dobitnik mnogih domaćih i međunarodnih priznanja za svoje radove. Trenutno radi na novom kratkometražnom animiranom projektu „Smrt Majke Jugovica“ koji je podržan od strane Filmskog centra Srbije i koji je bio prezentovan na ovogodišnjem festivalu Anifilm u Češkoj.

Spot je nastao kao sinergija dva umetnička izraza, spoj zvučne i slikovne imaginacije dva odvojena kreativna potencijala. Režiser je potpuno samostalno radio na videu, vešto upotrebljavajući elemente vizuelnog identiteta benda sa sopstvenim simboličkim asocijacijama. Kao rezultat nastalo je delo bogato arhetipskim motivima koji sežu najdublje u ljudsko nesvesno. Istovremeno, predstavljanje interpretacijski otvorenog, ali emotivno nabijenog sadržaja daje svakome priliku za autentičan lični doživljaj.

Najnovije vesti

Izdvajamo