-

Novo ostvarenje Ivana Jegdića

Ivan Jegdić Feedback NišIvan Jegdić se na domaćoj rokenrol sceni pozicionirao ne samo kao izrazito talentovani kantautor već i pisac. Ivanov debitantski album „Neka čuju me“.

Objavljen prošle godine predstavlja zrelo kantautorsko svedočenje o vremenu koje živimo sagledano kroz događaje, likove, mitove i legende i iz prošlosti.

Na tom tragu Jegdić nastavlja svoje umetničko putovanje koje u trenutnoj fazi obogaćuje drugim motivima a u skladateljskom smislu koristi svedenije forme.
Singl „Simonida“ je u tom smislu logičan nastavak tog novog muzičkog koncepta koji je započeo objavljivanjem pesme „Raj“ pre par meseci.

„Singl „Simonida“ je inspirisan istoimenom freskom iz manastira Gračanice. Kako ona u sebi sadrži tragediju, lepotu, brigu i nedostižno, smatrao sam da je idealna za jednu pop pesmu. U svakome od nas leži Simonida koja tumara u mraku bez očiju i ideje gde, šta i kako dalje, tražeći smisao u opštem besmislu,“ kazao je autor.

Novi singl „Simonida“ Ivana Jegdića biće dostupan na svim striming servisima od 16. decembra. Video pogledajte na njegovom YouTube kanalu istog dana od 13 časova.

Najnovije vesti

Izdvajamo