-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Novinarka Balkanrocka u poseti Rok kampu za devojčice

Novinarka Balkanrocka u poseti Rok kampu za devojčice

Ivana Božić Balkanrock radionica Muzičko novinarstvo
foto: Aleksandra Ignjatović

U okviru trećeg Rok kampa za devojčice koji se ove godine održava u Knjaževcu od 14. do 20. jula novinarka i urednica sajta Balkanrock Ivana Božić je četvrtog dana kampa devojčicama održala edukativnu radionicu uvoda u muzičko novinarstvo.

Devojčice su imale priliku da saznaju kako izgleda redakcija jednog muzičkog portala, šta su to žanrovi u novinarstvu, kako izgleda pipremiti vest, dati intervju ili poslati biografiju svog benda redakciji. Ivana im je takođe objasnila šta znači objaviti singl, koliko je važno da svaki član benda uvek bude spreman da da izjavu novinarima i da svaki član benda svojom izjavom i stavom u svakom trenutku reprezentuje čitav sastav u kome svira.
Devojčice su imale priliku da kroz interaktivnu vežbu zajedno sa Ivanom pripreme jednu muzičku vest, ali i da kroz razgovor sa njom urade svoj prvi intervju.

“Bilo je pravo zadovoljstvo družiti se sa mladim muzičarkama i njihovim mentorkama u okviru trećeg Rok kampa za devojčice koji se ove godine održava u Knjaževcu. Što se tiče moje radionice polaznice Rok kampa saznale su nešto i o samom Balkanrocku i šta znači biti muzička novinarka. Nadam se da će se Rok kamp za devojčice održavati još dugo jer je ovo sjajna prilika pre svega za druženje ali i mogućnost da se buduće muzičarke na pravi način upoznaju sa lepotama stvaranja muzike” kaže naša urednica sajta, Ivana.

Podestimo da se završni koncert treće generacije Rok kampa za devojčice održava u subotu u 17 časova na Platou ispred Doma kuluture u Knjaževcu. Tom prilikom organizovan je i besplatan autobuski prevoz iz Beograda u 12 časova sa bivše Glavne železničke stanice u Beogradu. Polazak za Beograd je planiran oko 19 časova.

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe