-

NaslovnaVestiVesti iz regionaNovim spotom i pesmom Naked najavljuje peti album

Novim spotom i pesmom Naked najavljuje peti album

NakedBeogradski sastav Naked objavio je spot za numeru „Pada Mrak“, kojim najavljuje svoj peti album Srećna Tuga. Album će biti objavljen 27. novembra za mađarsku kuću NarRator Records, koja godinama unazad svesrdno podržava bend.

‘Spot za numeru Pada mrak sniman je na obodu Beograda, u postindustrijskoj zoni, gde se nalazi klub Ciglana“ – kažu članovi benda – “S obzirom na to da poslednjih godina gravitiramo pomenutom kulturnom nukleusu, ideja nam je bila da u spotu dočaramo slobodu koju ovaj prostor emituje, zatim da predstavimo jedan naš ‘običan’ dan, ali i suživot sa našim ‘nevidljivim’ komšijama.

Sastav Naked je osnovan 2006. u Beogradu. Odmah je privukao pažnju lokalne publike i izdvojio se na muzičkoj sceni Srbije zahvaljujući slojevitom i energičnom muzičkom izrazu, prijemčivim, istovremeno intrigantnim autorskim kompozicijama, te kompaktnom, uigranom svirkom. Dodatak pomenutom predstavljaju ubedljivi scenski nastupi i imidž članova grupe, koji bi se najjednostavnije mogao opisati kao veoma kul.

Naked je jedan od najvitalnijih predstavnika world music scene Srbije. Do sada su nastupali na četiri kontinenta. Pored više od 500 zasebnih koncerata, klupskih svirki i nastupa na festivalima u Srbiji, Mađarskoj, Nemačkoj, Rusiji, Češkoj, Izraelu, Južnoj Koreji itd, tu su i turneje u Južnoj Americi, Italiji, Rumuniji, Indiji…

Najnovije vesti

Izdvajamo