fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Novi spot i singl grupe Went

Novi spot i singl grupe Went

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

WentSpotom za singl „New Year’s 5 am“, beogradski bend Went najavljuje skori izlazak svog prvog albuma „The Great Escape“.

Pesmu o trenutku preispitivanja i vrsti odluke koja se donosi u prvim satima nove godine prati spot po ideji mlade scenaristkinje Sare Radojković, u produkciji KUD „Sestre“.

„Onima koji su u tom trenutku i dalje budni, nova godina zapravo počinje u ranim jutarnjim časovima, kada se stišava prvojanuarska euforija. Radujemo se i sa nestrpljenjem iščekujemo da album ugleda svetlost proleća“, kaže Dušan Filimonović, pevač i gitarista grupe.

Režiju i montažu potpisuje Sofija Budimir, a video zapise snimatelji Jovan Nedeljkov i Dule Jelen. Za osmišljavanje kostima glavnih aktera spota Marije Milićević i Dražena Šivka bila je zadužena Nevena Budimir, a scenografiju Jelena Budimir.

Izlazak prvog albuma benda, „The Great Escape“, očekuje se tokom proleća. Nakon nekoliko izdanja pod okriljem izdavačke kuće „Floorcollapsing“, Went je 2014. izdao svoj poslednji, treći EP „Alternative Endings“, ispraćen spotovima za singlove „Short Term Memory“ i „Robot Thoughts“, kao i nizom nastupa u Srbiji i regionu.

Went postoji od 2005. godine, a u svojoj muzici, polazeći od tradicije američkog folka, meša uticaje alternativnih žanrova sa estetikom akustičnog zvuka. Went su: Dušan Filimonović (vokal, gitara), Sara Tomić (bas), Goran Štrbo (gitara, perkusije, klavijature) i Stefan Pejatović (bubanj).