-

NaslovnaVestiVesti iz regionaNovi spot grupe Sink pred beogradski koncert

Novi spot grupe Sink pred beogradski koncert

Nekoliko dana pred beogradski koncert i promociju zbirke poezije Dragana Miočinovića gitariste grupe Sink (21. april, Elektropionir), bend je objavio novi spot i to za pesmu „Petar“ koja otvara album „Pred stubom srama…“. Posle pesama „K.A.B.A.“ i „Pijedestal“, ovo je treći spot sa poslednjeg izdanja grupe.

Pesma „Petar“ donosi nešto drugačiji zvuk u odnosu na ono što smo navikli da čujemo od grupe Sink a posebno je zanimljiva zbog saradnje benda i Angeline Kačunković, pevačice grupe Random, koja je odigrala i glavnu ulogu u spotu. Spot je realizovala ekipa na čelu sa Milicom Drinić Cimi, koja potpisuje i spotove za pesme „K.A.B.A.“ i „Lakuna“.

„Petar je mali iskorak u odnosu na ono što smo do sada radili, pre svega jer smo isključili distorzije, a onda i zbog Angelininog gostovanja na pesmi. Angelinin vokal se savršeno uklopio u atmosferu pesme koju smo želeli da prenesemo i jako smo srećni zbog ove saradnje. Ovo je zapravo samo fragment jedne ideje koja će dobiti svoj nastavak na nekom narednom izdanju benda. Na kraju svega, Milica Drinić je sama odabrala ovu pesmu želeći da ekranizuje nešto drugačije od onoga što je do sada radila sa nama i sve je ispalo u najmanju ruku prelepo…“ – poručuju iz grupe Sink.

Pored mnogobrojnih nastupa, Sink je fokusiran na pisanje svog trećeg izdanja, a neke od novih pesama već su na repertoaru benda.