-

Novi singl grupe Trigger

Trigger

U svom novom singlu, „Bum“ teškometalna petorka Trigger udružila je snage sa frontmenom hrvatskog sastava Manntra, Markom Matijevićem Sekulom.

„Bum“ je jedna od najenergičnijih pesama benda koja kombinuje masivne rifove sa vokalnim duetom Marka i pevačice benda Milene Branković. Pesma je inspirisana temom koja je uvek aktuelna na prostorima na kojima deluju oba sastava: potrebom pojedinaca da po svaku cenu steknu bogatstvo i političku moć iako im ona na kraju uvek bude oduzeta i obesmišljena.

„Osećaj moći i važnosti je narkotik, koji lako navede ljude da zaborave na svoju smrtnost i da će sve ono što zgrću biti vrlo brzo obrisano rukom vremena. Ono što poseduju i čime se hvale neće moći da odnesu sa sobom u grob. Dopuštamo da nas razni liderčići ubede u svoju važnost, da su nezamenljivi. Ako bismo shvatili da su u pitanju samo prolazni, pohlepni ljudi koji nemaju nikakve istinske kvalitete, magija kojom održavaju vlast bi nestala. Ova istina o njihovoj beznačajnosti je opasnija za njih od ispaljenog metka. Priča stara kao samo čovečanstvo, samo se jako sporo kapira…“, objašnjavaju tekst pesme članovi benda Trigger.

Bend Trigger i dalje promoviše poslednje studijsko izdanje Vreme čuda (izdavač Odličan hrčak), a uveliko rade i na miksanju novog albuma koji će biti na engleskom jeziku. Vreme čuda je njihov treći album, nakon prvenca Ljubav koji je dobio niz nagrada i albuma neočekivanih obrada novotalasnih pesama Ex.

Manntra je industrijal folk metal sastav iz Umaga i aktivni su od 2012. godine. Pažnju su skrenuli na sebe neobičnom kombinacijom žanrova, mračnom muzičkom atmosferom, kao i odličnim spotovima. Trenutno promovišu svoj treći album Meridian.

Najnovije vesti

Izdvajamo