fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Novi singl grupe Disident je "Ekološka"

Novi singl grupe Disident je “Ekološka”

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Disident Ee3
Novi, peti singl benda Disident, pjesma je “Ekološka”.

”Naša nova pjesma, jednostavno nazvana Ekološka zbog tematike kojom se bavi, upravo je ispečena u ‘Zg Zvuk’ kuhinji našeg producenta Hrvoja Prskala Vidre! Dok je ovako svježu i vruću preslušavamo, moram priznati da sam zadovoljan rezultatom. Kao i uvijek do sada, Vidra je posložio sve instrumente u pjesmi da nepogrešivo odražavaju Disident zvuk. Od bubnja koji stvara savršenu bazu ritma, preko basa i gitara koje pumpaju i zajedno tvore prelijepe melodije, pa sve do klavira koji na refrenu ostavlja neizbrisiv trag!”, komentira Sanjin Ban, frontmen Disidenta i autor teksta novog singla, “Ovim putem zahvaljujemo Karli, koja je autorica klavirske teme na refrenu, i Petri koja je istu snimila te, naravno, Vidri koji je predložio takav ritam i odveo nas u neke nove vode. Bez njih, refren ove pjesme necbi bio to što je…”

I dok novi singl kreće u osvajanje radijskog etera, Disident su već započeli snimanje i pratećeg konceptualnog video spota, čija je premijera najavljena uoči Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja. Video produkciju potpisuje Vidokk Visuals. Disident najavljuju i koncertnu promociju singla.

Disident su započeli sa radom 2004. godine. Raznoliki u svom glazbenom izričaju, Disident se samouvjereno kreću u rasponu od rocka i funka, pa sve do reggaea i popa. Tematski neopterećeni istražuju različite priče polako stvarajući svoj unikatni glazbeni izričaj. Koncertno su vrlo aktivni na hrvatskoj klupskoj i festivalskoj sceni. “Imamo pjesama koje su izrazito ozbiljne i onih koje su krajnje neozbiljne, ali i takav je život … ponekad se smiješ, a ponekad plačeš!”, govore Disident.