-

Novi singl benda The Smile u posljednjoj epizodi „Peaky Blinders“

The Smile

The Smile, novi bend kojeg čine Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada i Tom Skinner iz Sons of Kemet u Zagrebu 16.5. kreće na europsku turneju.

Svjetski popularna britanska televizijska drama Peaky Blinders prošlu je nedjelju doživjela finale u posljednjoj epizodi šeste sezone, a u epizodi se premijerno mogao čuti i novi singl “Pana-Vison” benda The Smile. The Smile, novi bend kojeg čine Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada i Tom Skinner iz Sons of Kemet upravo u Zagrebu otvara svoju premijernu europsku turneju koncertom koji će se održati 16. svibnja 2022. u Hali Zagreb.

“Pana-Vision”, zasnovan na hipnotičkom klavirskom motivu, četvrti je i najnoviji singl The Smile, čiji je skorašnji album već proglašen najočekivanijim izdanjem godine. Nakon predstavljanja u seriji Peaky Blinders singl je dostupan i može se poslušati putem XL Recordingsa. Singl prati i video koji se sastoji od animacija umjetničkih djela Stanleyja Donwooda koje je oživjela animatorica Sabrina Nichols.

Dok su “Pana-Vision” vjerojatno prepoznali gledatelji Peaky Blindersa kao zvuk The Smilea, u istoj epizodi premijerno je emitirana i nova instrumentalna pjesma Thoma Yorkea “To je How Horses Are” koja sada je dostupna kao druga polovica njegovog nedavno objavljenog singla “5:17”.

Predstavljanje “Pana-Vision” singla uslijedilo je nakon prošlomjesečnog izdanja “Skrting on the Surface”, popraćenog videom scenarista i redatelj Mark Jenkina, nagrađenog BAFTA-om, koji je snimljen u napuštenom rudnikuu Cornwallu. Prethodno je The Smile objavio “The Smoke” i prateći remix Dennisa Bovella, kao i “You Will Never Work In Television Again” – debitantski singl koji je potaknuo glazbene kritičare na oduševljenje, kao i njihov premijerni nastup u Londonu.

Za prvi live nastup na turneji, The Smile je odabrao upravo Zagreb, idealna prilika za doživjeti “Radiohead u power trio formatu” s obzirom na to kako Radiohead nikada nije nastupao u Hrvatskoj. Ovoj sjajnoj trojici u Hali Zagreb se kao predgrupa pridružuje skladatelj i multiinstrumentalist Robert Stillman. Trećina koncerata na turneji je već rasprodana, a ulaznice za otvaranje turneje u Zagrebu mogu se kupiti putem Entrio i Eventim sistema.

Najnovije vesti

Izdvajamo