fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Novi singl ABOP-a prije promocije albuma; ikonal kao predgrupa

Novi singl ABOP-a prije promocije albuma; ikonal kao predgrupa

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

ABOP After je Bolji Od Partya
Zagrebačka audio-vizualna senzacija, ABOP ili After je Bolji Od Partya, objavila je drugi singl “Silent Outdoor Meeting” koji će se naći na skorašnjem prvom službenom izdanju. Objava nadolazećeg istoimenog EP-a će se obilježiti velikim koncertom u Tvornici Kulture, u subotu, 16. travnja.

Kao i prvi “Blue Thunder”, novi singl “Silent Outdoor Meeting” nas vodi kroz isti organski techno zvuk ovog unikata na regionalnoj sceni. To je himna svim onim izgubljenim licima koja u rane jutarnje sate i dalje traže mjesto za zadnji ples, oda za afteraše.

Uz neumorne zvukove syntha, pregršt efekata, bubnjeva i bassa dobivena je dobitna kombinaciju instrumentalne svirke upakirane u atmosferu elektronskog partyja. Glazba ABOP-a je intenzivna, plesna, ritmična, u dobroj mjeri psihodelična, s puno groovea, te nadasve moćna. Bez prisustva vokala, uspješno plove electro, funk, disco, kraut i techno (pod)žanrovima. Osjetna je i velika doza tj. utjecaj čikaške acid house škole ’80-ih kroz cijeli materijal.

Dosadašnjem opusu radova pridodaju i prvijenac jednostavno nazvan “ABOP”. U izdanju etikete PDV Records, prvo službeno izdanje sadrži četiri nove pjesme trajanja nešto manje od 30 minuta. Produkciju potpisuju Ivan Božanić i Erol Zejnilović, a mastering Petar Dundov, svjetski poznati techno producent sa zagrebačkom adresom. Vinilno i digitalno izdanje bit će dostupno od subote, 16. travnja.

Potvrda bendu koji je samo uz nastupe i YouTube snimke postao koncertna atrakcija dolazi u obliku poziva na svjetski poznati Dimensions festival gdje će ABOP svirati ovog ljeta.

Prije benda nastupa ikonal. Nakon godina rada u grupi How Convinient, Nikola Kos pokrenuo je solo projekt pod pseudonimom ikonal i usmjerio ga prvenstveno klupskoj publici koja traga za novim uzbuđenjima. Kombinacija ritam mašine, syntha, samplera i mixera u live izvedbi ikonala s acid house, electro i techno elementima te jednostavan pristup stvaranju i izvođenju glazbe isključivo pomoću hardwarea sadrži sve sastojke koji su potrebni za ples. Za sada je objavio traku “Cycling Acid” na domaćoj etiketi Raw Paper Records, a u najavi je par vinyla, pa čak i dobra stara kazeta. Član je i kolektiva bRAVE koji publici dočarava energiju starih raveova.

Ulaznice su 35 kuna u pretprodaji, dok će na dan koncerta iznositi 50 kuna. Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Aquarius CD shop, Dirty Old Shop, www.entrio.hr