fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Novi projekti Žednog uha

Novi projekti Žednog uha

SuperUha LaubaDirektor Žednog Uha, Mate Škugor zajedno sa predsjednikom Uprave Iskona, Sašom Kramarom te članom umjetničkog dvojca “This Town Needs Posters”, Svenom Šorićem, predstavio je dva nova umjetnička projekta.

Prvi projekt nosi naziv SuperUha Lauba i rezultat je suradnje između Žednog Uha kao organizatora koncerata te zagrebačkog galerijskog prostora Laube kao novog domaćina žednouhih izvođača.
SuperUha Lauba u narednom će periodu prezentirati niz izvođača, a prvi od njih bit će Mark Lanegan koji će nastupiti 27. veljače. Počevši s tim koncertom, SuperUhoj Laubi pridružit će se i dvojac This Town Needs Posters, čija je zadaća osigurati originalne vizuale koncertnih događaja.

Ovaj projekt održavat će se periodično tokom cijele godine, a njegov vrhunac je zamišljen u obliku SuperUho festivala, koji će se i ove godine održavati u Šibeniku, u periodu od 4. do 6. kolovoza.

Drugi predstavljeni projekt je e-knjiga “Od uha do uha“, a koja je najavljena kao jedinstven, inovativan i interaktivan proizvod. Cilj ove e-knjige je da objedini kompletan glazbeni sadržaj koji je produciran tokom proteklih 18 godina trajanja Žednog uha. Izdanje će tako sadržavati zapise i sjećanja osoba koja su sudjelovale u stvaranju Žednog uha kroz godine, a kao posebna zanimljivost,naglašava se njezin interaktivni dio.

Predbilježbe za ovu e-knjigu bit će moguće putem web stranice projekta, kao i preko Iskonovih promotora na koncertima u sklopu SuperUho Laube i SuperUho festivala.