-

NaslovnaVestiVesti iz regionaNovi Koljin singl, "Meksikanac"

Novi Koljin singl, „Meksikanac“

Kolja Dom omladine BeogradMuzičar Nikola Pejaković Kolja objavio je danas novu, eskapističku pesmu „Meksikanac„, njegov prvi studijski rad nakon albuma „4 Prsta“ (2018).

„Kao i obično, sanjam o tome da odem sa porodicom na selo. Ništa novo kod mene, znači, osim što me je ova korona učvrstila u ideji da ću da bežim u brda. Ne iz straha, već zato što mi je preko glave svega – i ove civilizacije i kapitala i demokratije i medija i svega ostalog… Verujem da je to osećaj koji se javlja kod većine ljudi“, kaže Kolja o nadahnuću za pesmu.

Prema njegovim rečima, iza snimanja samo „Meksikanca“ u ovom trenutku nema „neke specijalne strategije“, već je, nakon što je pesma bila gotova, odlučeno da se ne čeka na novi album i „neka, kobiva, bolja vremena“, jer „ovo je najbolje vreme za ovu pesmu“. Uz to, video ( snimljen u stanu, telefonom ) koji prati „Meksikanca“, kaže Kolja, „nije spot, već mali podstrek ljudima da izdrže kućnu izolaciju, jer, u suštini, ništa nam bitno ne fali… Osim pameti“.

Može li se Koljin „Meksikanac“ shvatiti kao mala posveta Jugomeksikancima, osobenom hibridnom muzičkom žanru pedesetih i šezdesetih godina u komunističkoj Jugoslaviji?

“…Sećam se toga dobro, bilo je nekog šarma u tome, neke radosne tuge u tim pesmama… Pozdrav za Mehiko!“, kaže Kolja.

Dodavši svom pevanju i sviranju gitare ovaj put i usnu harmoniku, Pejaković je snimio „Meksikanca“ po običaju u produkciji Vojislava Aralice koji je radio i aranžman i svirao gitare, dok je za klavijature bio zadužen Ivan Aleksijević. Kontrabas je svirao Milan Pavković, a bubnjeve Saša Ranković. Pesma je snimljena tokom februara i marta u beogradskom studiju Siena, uz snimateljku Sanju Đuričić.

Najnovije vesti

Izdvajamo