fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Novi bend MAiKA na turneji sa Gogol Bordellom

Novi bend MAiKA na turneji sa Gogol Bordellom

Bend MAiKA, koji je upravo objavio debi album, nastupiće kao specijalni gosti čuvenih Gogol Bordello na turneji u istočnoj Evropi.

MAiKA će tako pratiti Gogol Bordello na koncertima u Beogradu, Skoplju, Sofiji, Temišvaru i Kopru. Pored toga grupu očekuju čak dva nastupa na svetski poznatom Boomtown festivalu u Velikoj Britaniji u avgustu mesecu, kao i koncert u Londonu.

Njihov tek objavljeni album prvenac “Balkannibalism” sadrži 11 pesama od kojih je većina na engleskom jeziku. Sa ovog izdanja bend je do sada predstavio dva singla – “River Sava” i  “Share Of Your Life”.

Srpsko/hrvatsko/crnogorski muzički projekt MAiKA svojom autentičnom kombinacijom Balkana, hitičnih melodija i furiozne energije živih nastupa nastavlja da oduševljava festivalsku publiku, ali i strane booking agencije.

Ovaj neobičan bend koristi harmoniku, saksofon, trubu i dva ženska vokala u kombinaciji s razuzdanim ritmovima i elektronskim efektima.

MAiKA su: Luka Lopičić (synth), Hyden Kent Chisholm (saksofon), Dušan Murišić (truba), Petar Stojanović (bass gitara), Nikola Vukotić (buban), Ida Prester (vokal) i Bojana Simeon (vokal).

Datumi turneje:

28. maj – Beograd, SKC – Gogol Bordello
29. maj – Skoplje, Makedonija
 – Gogol Bordello
30. maj – Sofija, Bugarska
 – Gogol Bordello
31. maj – Temišvar, Rumunija – Gogol Bordello
02. jun – Koper, Slovenija – Gogol Bordello
08. avgust – Boomtown festival, UK
09. avgust Boomtown festival, UK
10. avgust London, UK