-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Novi album Metak Za Zlikovca kao besplatan download

Novi album Metak Za Zlikovca kao besplatan download

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

metak_za_zlikovca

Jedni od predstavnika čuvene beogradske BIGZ scene Metak Za Zlikovca donose svoj specifični džez rok zvuk na drugom albumu “Lagos Express” dostupnom za besplatno preuzimanje.

lagos_express“Lagos Express” je objavljen samostalno još prošle godine, a od danas je dostupan pod okriljem izdavačke kuće Balkanrock Records i može se besplatno skinuti OVDE.

“Album Lagos Express, i istoimena pesma, dobili su naziv kao asocijacija na Felu Kutija, nigerijskog muzičara koji je u periodu pravljenja tih pesama bio jedna od inspiracija. Kroz album su provučeni različiti stilovi, od funk-a preko tvrđe rock muzike do afro ritmova. Zajedničko za sve pesme je da ih pravimo po svom ukusu, bez osvrta na trend”, rekao je Ivan Simić, gitarista i saksofonista benda.

“Lagos Express” nasleđuje debi album “Live At Underground Studio” objavljen 2010. godine za hrvatskog izdavača “Slušaj Najglasnije!”.

Album je sniman u studiju “Strip” u produkciji Saše Jankovića, a u postavi koju su činili Ivan Simić (gitara, sax), Milan Simić (bas gitara), Danilo Jovičić (truba) i Jovana Petrović (bubnjevi). U međuvremenu na Jovanino mesto dolazi novi bubnjar Aleksandar Dimitrijević.