-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Novi album Concrete Sun uskoro u prodaji

Novi album Concrete Sun uskoro u prodaji

concrete-sun

U maju protekle godine bend Concrete Sun ušao je u studio Road sa novim materijalom. Njihovo drugo studijsko ostvarenje Eight sa nestrpljenjem su iščekivali fanovi u regionu, ali i širom sveta. Album će se konačno naći u prodaji 14. februara i donosi, kako kaže i sam naziv, osam numera. Album je producirao Dragan Alimpijević Pik, a izdavačka Miner Recordings je omogućila da album bude objavljen ne samo na CD, već i na vinyl izdanju.

Za stvaranje i snimanje pesama zaduženi su Strahinja Cerovina (vokal), Bojan Mijatović (solo gitara), Budimir Živković (ritam gitara), Stevan Fujto (bas gitara) i Miloš Topić (bunbnjevi), a pored njih na albumu su se pojavila dva ženska back vokala koja su upotpunila zvuk Jasna Cvijanović i Bojana Radovanović. I ako je ova petorka odradila odličan posao, sastav se izmenio i trenutno se u bendu nalaze dva nova člana Aleksandar Savić (bubnjevi) i Strahinja Stojković (solo gitara).

Concrete Sun svira southern/stoner metal, postoji od 2009. godine i iza sebe ima jedno studijsko ostvarenje iz 2011. godine Sky Is High i dva spota za pesme Last Man Under The Sun i Silver Tear. S’ obzirom na to da smo imali priliku da čujemo album Eight, sa sigurnošću možemo reći da se zvuk znatno razlikuje od prvenca. Bend je takođe objavio teaser video, koji se može videti ispod teksta, čiji zadatak je da fanovima dodatno zagolica maštu i pripremi teren za prodaju albuma.