-

NaslovnaVestiVesti iz regionaNova kompilacija "Balkan Under The Radar"

Nova kompilacija “Balkan Under The Radar”

Posle višemesečne pripreme, regionalna godišnja kompilacija “Balkan Under The Radar” pod okriljem Black Planet Records-a doživela je svoje šesto izdanje. Budući da je već učvrstila zvuk etikete i rezidente, ekipa sa Crne planete ove godine predstavlja kompilaciju broj 6 nazvanu “Black Box“.
Kompilacije “Balkan Under The Radar” imaju za cilj otkrivanje zanimljivih imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora Balkana. Ideja je bila ujediniti podzemlje skoro svih bivših jugoslovenskih republika. Većina stvari je pravljeno specijalno za ovu kompilaciju, a sve nisu zvanično objavljivane. Ovog puta kompilacija se sastoji iz dve celine sa 29 numera izvođača iz celog regiona. Prvi disk je posvećen sviračkim i elektronskim alternativnim projektima sa vokalima. Drugi disk je posvećen eksperimentalnoj instrumentalnoj muzici i elektronici a sadrži noise, eksperimentalne i spoken word uratke.

Što se tiče zastupljenosti pravaca – i ovoga put je dijapazon širok – alternativa, elektronika stoner, industrial, ambient, dnb, noise, jazz-funk, hip-hop, fusion, experimental itd. Ovogodišnja novina je mali literarni dodatak skriven među pesmama. Artwork je uradio Jovan Shpira Obradović. Ovogodišnja novina je mali literarni dodatak skriven među pesmama.

Kompilacija je dostupna za besplatno slušanje i preuzimanje.