-

Nova knjiga poezije Milana B. Popovića

Milan B Popović

Novinar, kolumnista, recenzent i pesnik Milan B. Popović upravo je objavio svoju novu zbirku poezije. Knjiga „Bolji od svog života“ nam donosi trideset starijih pesama objavljenih u prve tri zbirke pesama koje je objavio, ali i još sedamdeset novih, napisanih tokom poslednjih petnaest godina.

U tom razdoblju napisao je još šest zbirki: „Molitva istetoviranog srca“ (2006), „Vreme brutalnih dobronamernika“ (2006), „Oka da ne ispustim dah“ (2007), „Na kori integralnog hleba i olovci“ (2011), „Pesma bunca i plače“ (2017) i njeno dopunjeno izdanje dve godine kasnije.

Bolji od svog zivotaNaslovnu stranu je, kao i mnogo puta dosad, likovno oslikao akademski slikar i grafičar Jakša Vlahović, inače i član grupe Abonos koja je snimila pesmu „Urlik“ upravo na tekst Milana B. Popovića. Pesma je potom objavljena na Milanovoj hard rock kompilaciji „Vreme brutalnih dobronamernika“ 2010. godine. Pet godina kasnije snimljen je i drugi, dvostruki album „Hronično neumorni“.

Pored pisanja i snimanja muzike Milan se istakao i kao novinar listova „Blic“ (Srbija), „Dan“ (Crna Gora) i „Fokus“ (Bosna i Hercegovina), kolumnista dnevnih novina „Pravda“, ali i kao česti saradnik brojnih časopisa i magazina.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo