fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona NLV imaju novi singl i video

NLV imaju novi singl i video

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Foto: Ivana Kujundžić
Foto: Ivana Kujundžić

Dvije godine nakon objave svog debitantskog EP izdanja, pulska skupina NLV najavljuje svoj prvi studijski album novim singlom “Sisters of the Sun”, s pratećim videospotom.

“Bilo nam je lijepo raditi novi materijal u drugačijem sastavu nego do sada. Ovakav zvuk donosi nešto novo, kako za nas, tako i za naše slušatelje”, ističu NLV.

Pjesma “Sisters of the Sun” upravo je rezultat oblikovanja skupine iz originalnog trija u peteročlani sastav – naime, Nikol Ćaćić, Luki Šipetiću i Vedranu Grubiću početkom prošle godine pridružili su se Roni Nikolić na bas gitari i Silvio Bočić za bubnjevima. Novonastala glazbena kemija predstavljena je kroz niz regionalnih nastupa tijekom prošle godine, da bi na kraju bila usmjerena i u novi autorski materijal, koji trenutno snimaju.

Produkciju novog singla potpisuje Marijan Jelenić (Nola), koji je i u ulozi izvršnog producenta njihovog debitantskog studijskog materijala, dok je videospot i čitav novi vizualni identitet skupine nastao u suradnji s Ivanom Kujundžić (“Otrovno cvijeće”) i Dinom Santalezom (Pridjevi), iz studija Vila Propuh.

Svoj debitantski album jednostavnog naslova “NLV” skupina će objaviti ove jeseni, a detalji će biti poznati uskoro.

Podsjećamo, NLV su svoje autorske glazbene korake započeli EP prvijencem “…and who are you?”, objavljenim u travnju 2014. godine. EP izdanje naišlo je na niz pozitivnih osvrta, a bend se koncertno predstavio u čitavoj regiji, što je uključivalo nastupe na zagrebačkom INmusic festivalu i Medvedgradskim glazbenim večerima te u Tvornici kulture i KD Vatroslava Lisinskog, Jelen DemoFestu u Banjaluci, Rock kampu Orsula u Dubrovniku, Feel So Fine Weekendu na Krku, SuperUho i Terraneo festivalima u Šibeniku…