-

NaslovnaVestiVesti iz regionaNišville Tango big band project otvara ovogodišnji Nišville

Nišville Tango big band project otvara ovogodišnji Nišville

Marko Cenić

Funkcija: Novinar

Sebe vidi kao: eminentnog masona u pokušaju

Moto: vreme je novac

Ovogodišnji Nišville jazz festival otpočeće zvanično nastupom Nišville Tango big band projecta, saopšteno je na današnjoj press konferenciji u prostorijama Nišvilla u Nišu.

Prema rečima direktora festivala, Ivana Blagojevića, Nišville Tango big band project okupio je najtalentovanije muzičare iz Niša i četiri profesora iz Argentine koji su pripremili tango jazz aranžmane. Oni će svojim nastupom na glavnoj bini 10. avgusta zvanično otvoriti Nišville jazz festival.

Prvog dana festivala nastupiće i Patti Austin koja će, ujedno, nastupom proslaviti rođendan. Pored inostranih, na glavnim binama ove godine nastupiće i domaći izvođači: Vasil Hadžimanov; Del Arno Band, Darko Rundek Cargo i Rambo Amadeus koji je poslednji put nastupio još 2010. godine.

Na press konferenciji je bilo reči i o problemima finansiranja festivala. Za razliku od prethodnih godina, izostala je finansijska podrška jednog od značajnih sponzora festivala, kompanije Philip Morris International, koja ove godine sponzoriše beogradski Beer fest.

Nišville jazz festival održaće se od 10. do 13. avgusta u niškoj Tvrđavi a u narednom periodu planirane su promocije Nišville fesivala u Begradu i Sofiji.