Nišville objavio Serbian Showcase konkurs

Internacionalni Nišville jazz festival objavio je konkurs za ovogodišnji Serbian Showcase.

Nišville Showcase scena namenjena je mladim, najperspektivnijim kao i nedovoljno afirmisanim muzičkim sastavima gde će imati priliku da dokažu svoj talent.

Svi zainteresovani bendovi treba da pošalju uz prijavu i minimum tri snimljene kompozicije koje će preslušati stručna komisija i odabrati 15 sastava koji će imati priliku da svojim 25-minutnom nastupom u  sali Oficirskog doma izbore nastup na nekom svetski priznatom inostranom festivalu.

Nišville će odabranim bendovima obezbediti transport, smeštaj i dnevnice tokom predstojećeg festivala kao i mogućnost dodatnog celovečernjeg nastupa na nekom od stejdževa pratećeg programa.

Prijave poslati na showcase@nisville.com najkasnije do 15.marta 2019.

Nišville je prvi put organizovan Showcase prošle godine i niška grupa Jayus Jazz je pozvana na dva festivala, jedan je Kaunas jazz festivalu u Litvaniji a drugi Bansko jazz festival u Bugarskoj. Ovaj jazz fusion sastav će otvoriti ovogodišnji Nišville 8. avgusta na Main stageu u centralnom festivalskom prostoru.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević će sledeće nedelje učestvovati u gradu Chengduu u Kini na pripremi “16 + 1“ Music Showcasea koji će imati petnaestodnevno finale u četiri kineska grada oktobra ove godine. Krajem prošle godine zajedno sa još 40 direktora džez festivala učestvovao je na internacionalnom Showcaseu u Jerusalimu i Tel Avivu, a aprila će biti i počasni gost Jazz & Blues Showcase-a u New Orleansu, kao i na najvećem evropskom Jazz Showcaseu u Bremenu. Najbolji bendovi sa ovih Showcaseova nastupiće na Nišvilu 2019.

Nišville će i ove godine imati najbrojniju listu eminentnih gostiju – direktora inostranih džez festivala, džez impresarija, promotera i novinara koji će pratiti ovogodišnju umetničku produkciju srpske džez i fjužn scene, odnosno najbolje srpske bendove i orkestre koji će nastupiti u periodu od 8 do 11. avgusta.