-

Niški Voodoo zatvorio trilogiju sa numerom „Wait for me“

VoodooVoodoo bend iz Niša je nedavno objavio novu pesmu i spot „Wait for me„. Pesma je deo triologije kao poslednja i postoji cela priča iza njih. Triologija se sastoji od “Washed away” kao prva pesma pa zatim “White coats” i na kraju “Wait for me”.

Washed away
Pesma govori o individui koja ima problema sa upoznavanjem samog sebe kao osobe i svoje svrhe, uprkos tome kako se to odražava na njegov život i ljude u njegovoj okolini. Naravno, on ne shvata i ne vidi kako u stvari loše utiče na sebe i sebi drage osobe. Zato u pesmi postoje segmenti gde se “oni” njemu obraćaju sa namerom da mu pomognu, ali u tome ne uspevaju. Jedan od stihova u pesmi je “Don’t run away” što i treba da bude glavna poruka pesme. Ovo je samo jedan deo mog života, odnosno našeg benda i ova pesma nam je doslovno tačka na sve sto nam se dešavalo kroz jedan period.

White coats
Kao što se može videti u spotu radnja se dešava u mentalnoj instituciji i to je jedan aspekt gde može osoba da se nađe koja ima problema sa mentalnim zdravljem.
Početak pesme u tekstu je kako on ulazi u toj instituciji i početak procesa koji se radi tamo.
Kao što kaže u refrenu opisuje svakodnevne rutine koje se tamo dešavaju i odma nakon toga deo gde se karakter u pesmi nalazi u nekom stanju gde hoće da poludi i treba mu pomoć.
Opet kraj pesme kao u “Washed away” se završava sa malo pozitivnijom notom gde on izlazi odatle i prihvata sve što mu se desilo i sada ne beži od ničega

Wait for me
Wait for me je zaključak cele priče i ovde se vidi sad zrelost pojedinca i njegov miran i objektivan stav prema sopstvenom iskustvu. Sada pevajući o tome kroz pesmu opisuje svoje stanje sa distance što se može čuti i u glasu kada slušamo pesmu. Pored toga što glas skoro uspavljava slušaoca, instrumental u pozadini je intenzivan praćen distorzijom i gitara koja pravi veliku kontrast u celokupnoj kompoziciji.
Tu kontrast možemo videti i u spotu kako se vidi muškarac u beloj odeći i devojka u crnoj.
Na njihovim licima se može videti tuga, smirenost, mržnja, zadovoljstvo itd. To su sve emocije kroz koje je on prošao i koje su prikazane kroz celu triologiju.
Osobu koju je hvatao nemir sada je spokojna ali ne zaboravlja prošlost.
Naučila je da se nosi sa sopstvenim poteškoćama kako bi išla dalje.

Snimanje spota je bila prava zabava. “Humska Čuka” i “Kamenički vis” su 2 mesta na kom su se snimali kadrovi. Spot je radila Jovana Ćirić. Pesmu je pisao Nikola Ćirić vokal, Petar Milisavljević ritam gitara, Lazar Miladinović lead gitara, Lazar Krmpot bubnjevi. Tekst je pisao Nikola Ćirić, navodi se u saopštenju.

Spot pogledajte sa našeg sajta.

Najnovije vesti

Izdvajamo