-

Niški sastav Lavina objavio prvi singl

Lavina

Progressive metal bend Lavina iz Niša nedavno je izbacio svoj prvi singl pod nazivom “Id” sa predstojećeg albuma Odyssey.

Miks i master pesme “Id”, kao i ostalih pesama sa albuma, radio je poljski audio inženjer Sebastian Has koji je, između ostalog, studio inženjer i ko-producent novijih izdanja benda Behemoth. Scenario za spot pisao je bend, dok je za snimanje bio zadužen Stefan Krečmar Krstić.

„Pesma, i spot za istu, istražuju mračne dubine čovekove duše. Da li je potreba za nasiljem i patnjom nerazdvojni deo ljudske prirode? I ako jeste, kako to utiče na naš svakodnevni život? Postoji li način da se izbegne/ublaži njen uticaj na način na koji doživljavmo svet? Vođeni tom temom, bilo je sasvim logično da pesmu simbolično nazovemo Id. Prema psihoanalitičkoj teoriji ličnosti, Id, jedan od tri dela ljudske psihe, predstavlja našu prirodu, nagone koji tvrdoglavo zahtevaju da budu zadovoljeni.“, objašnjavaju iz benda.

Bend Lavina nastao je sredinom 2020. godine. Bend čine: Luka Aranđelović – vokal, Pavle Samardžić – gitara, Andrija Cvetanović – gitara, Nikola Petrović – bas, Pavle Aranđelović – klavijature i Bojan Ilić – bubnjevi. Većinu vremena nakon okupljanja članovi su proveli u pisanju i snimanju pesama sa albuma prvenca Odyssey, koji izlazi 26.11.2022.

Odyssey predstavlja jedan „vrtlog“ različitih ukusa, uticaja, emocija i životnih iskustava članova. Samim tim, pri pisanju pesama, bend je nastojao da stopi tvrđe osobine zvuka metala sa melodičnošću blažih žanrova i na momente dramatičnim nastupima orkestarskih instrumenata/horova. Album je sniman u studijima: „Arethusa“ (Pavle Samardžić), „Heretik“ (Marko Marčić) i „BuzzBox“ (Stefan Milojković).

Najnovije vesti

Izdvajamo