-

NaslovnaVestiVesti iz regionaNiški sastav Honey Rider objavio singl i spot "Svitanje"

Niški sastav Honey Rider objavio singl i spot „Svitanje“

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Honey Rider
Honey Rider singlom i spotom „Svitanje“ najavljuju album prvenac.

Honey Rider je bend koji idejno i konceptualno postoji skoro 20 godina, ali zbog različitih uticaja do pre tri godine nije radio punom parom. Od kada se nova postava ustalila, bend aktivno radi na reanimaciji starog, kao i radu na novom materijalu. Mnoge svirke doprinele su da i snimljeni materijal ima življi prizvuk. Kao svoj najveći uspeh navode pobedu na „Čupinom Memorijalu“ u Nišu.

Nukleus benda i mozak kompletne muzičke mašinerije, gitarista Ivica Musić, planira da u narednom periodu snimi kompletan album koji će biti omaž početcima karijere sa jakim uticajem moderne rock i metal muzike.

Svi članovi su aktivni na niškoj sceni dugi niz godina, tako da je ova saradnja plod kako prijateljstva i pređašnje muzičke saradnje, tako i ljubavi prema konkretnom muzičkom žanru. Trenutnu postavu benda čine: Ivica Musić (gitara), Dragan Stojiljković (bubanj), Predrag Ristić (bas) i Viktor Nagradić (vokal). Materijal se očekuje na proleće 2017. godine.

„Svitanje“ je snimljeno u studiju Čedomira Ilića (instrumentalni delovi) i studiju Nenada Tasića (vokali), koji je bio zadužen i za miks i produkciju kompletne stvari. Iza vizuelnog prikaza pesme stoji Boško Đorđević koji je radio na snimanju, režiji i montaži spota, kao i na dizajnu omota za singl, dok je akter Petar Rosić.