-

Niflungar najavljuje novi EP „Wolf Battalion“

foto: Teodora Vereš

Novosadski melodic black metal solo-projekat Niflungar, iza kojeg stoji Koschei Bessmertny u video-obraćanju na svom Instagram profilu najavio je novi EP koji će nositi naziv „Wolf Battalion“, i čiji se izlazak očekuje u vrlo bliskoj budućnosti.

Nastao 2018. godine, projekat iza sebe ima par singlova, jedan demo i debi album „Rebirth of Salem“, čiji su glavni aduti brzi, melodični rifovi i izuzetno snažan vokal, ujedno sa retro melodijskim pasažima, koji zvuče kao da su snimljeni sredinom devedesetih, kada je drugi talas ovog žanra tek cvetao.

Iako je obećao da neće izdati osnovne temelje na kojima se projekat zasniva, Koschei naglašava da će novo izdanje istražiti novu liričku teritoriju, i da će zvuk uključiti neke black/thrash uticaje, inspirisane bendovima Deströyer 666, Ketzer i Nifelheim.

Za naš portal, Koschei se podelio nekim detaljima o snimanju novog EP-ja:

„Ideja sa „Wolf Battalion“ EP-em je da se Niflungar kao projekat razvija sa novim idejama i raznim stilskim varijacijama, te da se iz tematike paganizma i folklora pređe na teme spiritualizma, mizantropije i licemerja.“

Koschei je takođe prokomentarisao nastavak uspešne saradnje sa multi-instrumentalistom Vodenom, (Voden, Project Necrobios, Dagon), koji je pomogao pri realizaciji prvog albuma:

„Novi EP je snimljen u Vodenovom studiju 16. i 17. Juna 2022. godine, gde su prethodno bili snimljeni rani singlovi i „Rebirth of Salem“. On i ja smo odlučili da  iskoristimo EVH 5150 Head i Laney kabinet, oba pozajmljena od njegovog kolege Stanka Živkovića (Dagon, Empire of Hell), što nam je sjajno poslužilo da stvorimo taj black/thrash metal zvuk, približan devedesetim.“

Naposletku, iako još uvek nije izvesno da li će se nastaviti saradnja sa kazahstanskim lejblom Narcoleptica Records, koji je izdao prvi disk, niti da li će novi EP uopšte doživeti fizičko izdanje, Koschei uverava da fanove Niflungara uskoro čeka novi merch, kao i promo-singl.

Najnovije vesti

Izdvajamo