fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Ničim izazvan novim singlom i videom najavljuju novi, zreliji zvuk

Ničim izazvan novim singlom i videom najavljuju novi, zreliji zvuk

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Ničim izazvan
Ničim izazvan se, nakon dva uspešna albuma okreće singlovima i najavljuje novi, zreliji zvuk sa pesmom “Daleki kraj”.

U pesmi “Daleki kraj” kao gost se pojavljuje Nevena Glibetić, koja je dugogodišnji verni Marčelov muzički saborac. Jedan od frontmena Ničim izazvan, Bojan Gluvajić, ističe: „Već na samom početku, dok se još pesma oblikovala u glavi, znao sam da bi ona bila idealna kao prateći vokal. Na našu sreću, Nevena nije mnogo razmišljala kad sam je pozvao da udružimo snage”.

Nevena Glibetić opisuje saradnju sa bendom Ničim izazvan: “Ničimi su moje veoma drage muzičke kolege. Bend koji je već svojim debitantskim albumom stigao u „prve redove” regionalne muzičke scene. Pravi su drugari, veoma predani svojoj muzici, koju ja volim i privatno da slušam. Svi sa nestrpljenjem čekamo da publika čuje kako zvučimo zajedno”.

U stvaralačkom procesu oko singla “Daleki kraj” sastav Ničim izazvan držao se oprobane formule – producenta Đanija Pervana (Letu štuke, Darko Rundek), koji je bio zadužen i za produkciju njihova dosadašnja dva albuma.

S obzirom da im je ovo trinaesti video po redu, Ničim izazvan se, kako kažu članovi benda, dodatno potrudio da ovo bude najozbiljniji video do sada za neku njihovu pesmu. Spot za “Daleki kraj” je sniman u novosadskom studiju TV Kanala 9, režiju i kameru potpisuje Daniel Girizda.

Ničim izazvan nastavljaju sa koncertima širom regiona, a novosadska publika će prva imati priliku da “Daleki kraj”, kao i nove pesme koje će se naći na novom albumu, čuje uživo krajem oktobra na manifestaciji “Oktobarfest”.