fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Nezaboravni rok bendovi na jubilarnom Beldocsu

Nezaboravni rok bendovi na jubilarnom Beldocsu

Beogradski festival filma Beldocs pored svečanog otvaranja najavljene premijere film o Nik Kejvu 8. maja u Sava Centru, prikazivaće još dva muzička filma.

ROLING STOUNS OLÉ OLÉOLÉ! : PUTOVANJE LATINSKOM AMERIKOM
12.05.2017. 22:00 Dom Omladine Beograda
‘RolingStouns Olé OléOlé!:Putovanje Latinskom Amerikom’ je dugometražni dokumentarac koji prati turneju Roling Stounsa kroz 10 latinoameričkih gradova pred njihov istorijski koncert u Havani, koja je održana početkom 2016. godine. ’Road movie’ koji slavi revolucionarnu snagu rokenrola – u isto vreme nadahnjujući i istraživački, film beleži turneju, lokalnu kulturu I jedinstvenu vezu koja postoji između naroda Latinske Amerike I ovog benda. Film kombinuje efektne snimke živih nastupa sa intimnim uvidom u svet Roling Stounsa. Portret benda koji je još uvek u vrhunskoj formi – grupe ljudi koja je sve proživela, ali je još uvek kao nekad spremna da pomeri granice.

LP FILM BULDOŽER – PLJUNI ISTINI U OČI
13.05.2017. 22:00 / Dom omladine Beograda
Pljuni istini u oči je dokumentarac o jednom od najuticajnijih jugoslovenskih rok albuma svih vremena. Iako je snimljen pre višeod 40 godina, LP album benda Buldožer ostaje značajan I nastavlja da inspiriše nove generacije. Ceo album, od početka do kraja, čuje se se u pozadini tokom filma. Izjave članova benda, njihovih prijateljia I fanova kombinovani su sa igranim, arhivskim materijalom I animacijom, stvarajući sveži nadrealistično ironičan dokumentarac.
Nakon projekcije ovog izvanrednog dokumentarca, prisutni će moćI da razgovaraju sa Varjom Močnik, kao I protagonistom benda Markom Brecelj.