-

NaslovnaVestiVesti iz regionaNew Order je dobitnik nagrade Skopje Cinema City 2020

New Order je dobitnik nagrade Skopje Cinema City 2020

Svetski renomirani bend New Order pohvalio se na svojim profilima na Facebooku i Twitteru nagradom koja se dodeljuje za životno delo i dostignuće u u muzici i na filmu. Ona im je dodeljena na šestom po redu filmskom festivalu Skopje Cinema City 2020, koji se održao prethodnih dana u dvorištu Kinoteke RSM.

„Ova nagrada izražava naše poštovanje prema muzici ovog benda, koja praktično predstavlja soundtrack naših života i nerazdvojan je deo savremene kulture. Njihove pesme su savršen spoj srca i duše, ispunjene muzičkim inovacijama i smelim eksperimentiranjem. Kao rezultat toga, njihova muzika koja je obeležila muzičku scenu od ’80-tih do danas, je pravi odabir i imaju naše poštovanje“, izjavio je direktor festivala Nenad Georgievski.

Festival je otvorio film o New Orderu, pod nazivom “Decades” čiji je režiser Mike Christie. Podsetimo se, raniji dobitnici iste bili su David Bowie (2015), Leonard Kohen (2016), Ryuichi Sakamoto(2018), Philip Glass  (2019) i Vlatko Stefanovski (2019).

Vizuelno rešenje nagrade su delo Dijane Dimitrievske, dugogodišnje saradnice festivala, koja važi za jednu od najinventivnijih mladih dizajnerki.

Festival je organizovan od strane udruženja “Nomad-Art Skopje”, a pomogli su ga Agencija za film RSM i Kinoteka RSM.

Najnovije vesti

Izdvajamo