fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Neozbiljni pesimisti objavili muzički spaghetti western pesmu

Neozbiljni pesimisti objavili muzički spaghetti western pesmu

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

neozbiljni-pesimisti
Bend Neozbiljni pesimisti objavili su kratki film spaghetti western umesto spota za pesmu „Escape From Poverty (Bežim iz bede)“ kojim najavljuju treći album. Kako Neozbiljni pesimisti nisu običan bend, sasvim je bilo očekivano od njih da urade nešto što do sada niko nije uradio, a to je da objave remix pesme koju još zvanično nisu ni objavili!

Remix pesme „Bežim iz bede“ koji je uradio dugogodišnji prijatelj benda Aleksandar Vaci Shazz, najavni je singl novog albuma koji će se zvati „Pametovanje iz provincije“. Na tekst Borisa Mišića i Branislava Baturana muziku su uradili Neozbiljni pesimisti.

„Tokom snimanja novog albuma u studiju je bila sjajna atmosfera, moglo bi se reći nikada bolja, pa tako i naša očekivanja idu u istom pravcu, a to je da i reakcija publike bude nikad bolja“, rekao je za Remix Press bubnjar benda Davor Demonja.

„Nove pesme koje će se naći na albumu ‘Pametovanje iz provincije’ su nešto sasvim novo, neki novi pesimisti, a u isto vreme uspeli smo da ostanemo dosledni sebi i zvuku i tekstovima po kojima nas publika prepoznaje. Dugo smo radili na novim pesmama koje su rezultat jedne potpuno nove kreativne energije koja nas je pratila u nastajanju pesama. Mi smo prezadovoljni rezultatom, a nadamo se da će biti i publika“, rekao je Demonja.

Nakon nekoliko promena u bendu Pesimisti su izveli i poslednju u kojoj je dosadašnjeg gitaristu Zoltana Katonu, koji je napustio bend zbog privatnih obaveza, odlično zamenio Somborac Robert Budai za kog Pesimisti, ali i mnogi drugi muzičari, imaju samo reči hvale. Robert važi za vrsnog muzičara, ali i veoma kreativnu osobu što se pokazalo i u ovom kratkom filmu u kom je Robert učestvovao kao snimatelj i montažer. Mnogima je poznat i kao član bendova Jam Display, Headliners i Line Out.

Nakon veoma uspešne mini letnje turneje u Grčkoj i Poljskoj koju su imali krajem avgusta i početkom septembra, Neozbiljni pesimisti se spremaju na još jednu turneju u Poljskoj u kojoj su velike zvezde. Kako je Evropa prepoznala njihov kvalitet mnogo pre, Pesimisti u narednom periodu planiraju nastupe širom Evrope. Početkom oktobra zajedno sa grupom S.A.R.S. bili su jedni od specijalnih gostiju na proslavi 260. godina apatinske pivare, a prvi sledeći nastup na kom publika u Srbiji može da ih vidi i čuje je u Bačkoj Palanci 5. novembra u klubu Viveur.