-

Neozbiljni pesimisti objavili „Baladu“

Neozbiljni pesimisti

Antiglobal etno pank bend Neozbiljni pesimisti objavio je spot za pesmu „Balada“ kojim nastavlja niz singlova sa njihovog poslednjeg albuma „Pametovanje iz provincije“, u izdanju promoterske kuće Long Play. Bend je pokušao da napiše ljubavnu pesmu, ali prema rečima frontmena Igora Olujuća, na kraju su dobili možda i najpesimističniju numeru na albumu.

„O ljubavi treba da se peva, ali imajući u vidu kakvim smo užasima okruženi, od javnog i medijskog prostora, pa do svakodnevnog života, za nju nažalost ima sve manje mesta. Sam spot to odlično prati, jer se u njemu smenjuju tabloidni naslovi u rasponu od bizarnih do zastrašujućih, kakva je uostalom i realnost koja nam se servira“, rekao je Olujić.

Prethodno su za album snimljeni spotovi za singlove „Kao da nema“, u kome gostuje dečiji hor Šareni vokali iz Sombora, „Sudbina (Tri tajkuna Srbija)“, „Bežim iz bede“ sa Šemsom iz Brkova i „Totalna demoralizacija“. Muziku i tekst potpisuju Igor Olujić, Boris Mišić i Dragan Tomić, u aranžmanu Igora Martinka i Igora Olujića. Spot snimali Damir Demonja, Milan Đurđević i Marko Janković, uz montažu i postprodukciju Petkomada.

Najnovije vesti

Izdvajamo