-

NaslovnaVestiVesti iz regionaNeozbiljni pesimisti objavili "Baladu"

Neozbiljni pesimisti objavili „Baladu“

Neozbiljni pesimisti

Antiglobal etno pank bend Neozbiljni pesimisti objavio je spot za pesmu „Balada“ kojim nastavlja niz singlova sa njihovog poslednjeg albuma „Pametovanje iz provincije“, u izdanju promoterske kuće Long Play. Bend je pokušao da napiše ljubavnu pesmu, ali prema rečima frontmena Igora Olujuća, na kraju su dobili možda i najpesimističniju numeru na albumu.

„O ljubavi treba da se peva, ali imajući u vidu kakvim smo užasima okruženi, od javnog i medijskog prostora, pa do svakodnevnog života, za nju nažalost ima sve manje mesta. Sam spot to odlično prati, jer se u njemu smenjuju tabloidni naslovi u rasponu od bizarnih do zastrašujućih, kakva je uostalom i realnost koja nam se servira“, rekao je Olujić.

Prethodno su za album snimljeni spotovi za singlove „Kao da nema“, u kome gostuje dečiji hor Šareni vokali iz Sombora, „Sudbina (Tri tajkuna Srbija)“, „Bežim iz bede“ sa Šemsom iz Brkova i „Totalna demoralizacija“. Muziku i tekst potpisuju Igor Olujić, Boris Mišić i Dragan Tomić, u aranžmanu Igora Martinka i Igora Olujića. Spot snimali Damir Demonja, Milan Đurđević i Marko Janković, uz montažu i postprodukciju Petkomada.

Najnovije vesti

Izdvajamo