fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona "Neobranjivi" Silente (video)

“Neobranjivi” Silente (video)

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Silente 01
Grupa Silente snimila je spot za pjesmu “Neobranjivo“, singl skinut s aktualnog albuma “Neće rijeka zrakom teći”.

Od momenta kad su Silente predstavili nove pjesme bilo je jasno da je “Neobranjivo” veliki favorit drugog albuma, skladba stavljena uz bok s njihovim najvećim hitovima poput “Terca na tišinu” ili “Još jednom”. Njezino izbacivanje je planski ostavljeno za kraj ljeta kako bi se odvojila od prethodnika i koncertno zaživjela s obzirom da je bend imao izuzetno radno ljeto.

“Nerviram sam sebe što mi je sve teže pronaći jasno mišljenje o nečemu i obraniti taj stav. Znam da je stvar samo u glavi i da ionako ništa nije sigurno, ali slaba mi je to utjeha. Sve te prelako pogodi, kako god da se ti postaviš. Kao da se srce može obraniti jedino tako da se nikad ne brani, već da samo ide naprijed. Samo pravo. Tako je nešto meni u glavi, ali pjesma nosi još puno potencijalnih značenja”, objasnio je inspiraciju tekstopisac Sanin Karamehmedović.

Pripadajući videospot sniman je tijekom tri kolovoška dana na Lokrumu pod redateljsko-producentskom palicom Antonete Alamat Kusijanović i Barbare Vekarić iz Filmske udruge Motion. Direktor fotografije je Srđan Kokanov, montažerka Sara Gregorić, a osim članova Silentea u spotu se pojavljuje šest mališana: Gracija Filipović, Đivo Damić, Vanesa Vidaković Natrlin, Fran Garvan, Antea Putica, Lukša Gavranić i Giada de Rossi. Ideju spota redateljica Antoneta Alamat Kusijanović je opisala riječima: “Inspirirana sam najviše bila tim izoliranim ljetnim trenutcima djece na Kalamoti. Čeznutljivo gledam na taj dio mog života, puni su slobode, neke neobjačnjive strasti, svaki aspekt dana se činio kao novo otkriće, avantura, uvijek se nešto novo trebalo savladati, a posebno konfrontacija s emocijama u tako ranoj dobi kada smo potpuno zatečeni tim nepoznatim osjećajima.”