-

Neno Belan novim spotom uspeo animirati ljubav

Neno Belan & Fiumensi predstavili su novi singl “Zvijezda moga sna“ na ovogodišnjem jubilarnom izdanju 20. Večeri dalmatinske šansone, koje su se ovo leto održale 18. i 19. avgusta. Pomenuta pesma je dobila i animirani spot, a tekst pesme prvobitno je napisan za pozoršnu predstavu “San letnje noći” Vilijama Šekspira.

Video i animacija su nastali kombinovanjem autorskih crteža stvorenih olovkom na papiru i digitalnih fotografija, i delo su umetnice Anamarije Vartabedijan. Muziku i produkciju potpisuje Neno Belan, a tekst Marijana Nola. Pesma je snimljena u studiju Garaža u Rijeci, a za snimanje su bili zaduženi Neno Belan i Vedran Križan.

Neno Belan je kasnije poručio:

“U tekstu sam odmah prepoznao opću i još univerzalniju poruku o izvanvremenosti svake prave ljubavi te sam u tom smjeru transformirao tekst u novu strukturu primjerenu mom pop izričaju. U glazbenom smislu inspirirala me američka nježnija country rock forma s višeglasnim pjevanjem, na tragu primjerice “The Eaglesa”, ali s obaveznom snažnom dozom mediteranskog štiha, svojstvenom i karakterističnom za moj glazbeni opus”.

Dok je Vartabedijan dodala:

“Pesma je odmah u meni izazvala niz slika i veru da se moje razumevanje ljubavi i života uklapa s Belanovim muzičkim iskazom i promišljanjem u toj pesmi. Bila sam sigurna da na ovu pesmu mogu svojim likovnim jezikom i odgovoriti i zahvalna sam na pruženoj slobodi da se kompletno vizualno i idejno izrazim”.

YouTube:

Najnovije vesti

Izdvajamo