-

„Ne mogu ništa sam“ – prvi singl šabačke grupe LU

LU, foto: Predrag Ilić
LU, foto: Predrag Ilić

Pop Depresija i Kišobran šire svoju muzičku porodicu i otvaraju podetiketu Zeleni kačket. Prvo izdanje u okviru ZK edicije je debitantski singl za šabački trio LU, pesma „Ne mogu ništa sam“.

LU postoji od 2021. godine, a bend čine Mario Đurić (bas), Živorad Popović (bubnjevi) i Ivan Bilan (gitara i vokal). Singl „Ne mogu ništa sam“ snimljen je u Down There studiju tokom proleća ove godine, u produkciji Uroša Milkića, koji je u svom stilu kao producent, mentor, snimatelj, član benda i stariji brat usmeravao energiju, bes, strast, očaj i ljubav ove ekipe dvadesetogodišnjaka. Bilan je autor teksta, a kompletan bend zajedno sa Milkićem zategao je muziku i aranžman.

„Dosadašnji period benda, pored određenog broja manjih svirki, obeležen je uglavnom radom i pravljenjem materijala koji je bend rešio da sklopi u formi albuma. Proces snimanja započet je u maju 2023. godine i snimljene su dve pesme koje će biti objavljene tokom leta,“ kažu članovi benda LU i dodaju:

„Ne mogu ništa sam je jedna od prvih pesama koje je bend napravio i koja je naišla na pozitivne reakcije nama bliskih ljudi. To je pesma koju smo svirali na svim dosadašnjim svirkama i koju smo odabrali kao singl za album, jer smatramo da na najbolji način predstavlja rad benda.“

U bliskoj budućnosti LU planira da odsvira što veći broj koncerata kao i da do kraja godine finišira snimanje albuma.

Zeleni kačket je radio emisija nastala 2018. godine, a srce tima čine Kristina Milosavljević, Pavle Banjac i Mladen Ilić. Tokom proteklih godina su prešli put od organizovanja poetskih večeri, žurki, emitovanja emisija na RadioAparatu i Radio Bruškinu (2021), kreiranja ogranka ‘zeleni kačket drami’ (2022), do ZK lajv sešna (2023) i izdavačke aktivnosti.

Najnovije vesti

Izdvajamo