-

Nataleé objavila novi singl „Rolam“ i spot, najavljujući novu eru zvuka

Hazel Tri Kapljice Nataleé MISH Manivi Dom omladine Beograd Projekat Femix Femixeta fotografije Galerija Rok kamp za devojčiceSrpska muzičarka Nataleé izbacila je novi singl i spot za pesmu Rolam“, r’n’b/hip-hop priču o neobuzdanoj novoj ljubavi i nezaustavljivoj potrebi za njenim izražavanjem po svaku cenu. Pesma je nastala kao plod jam session-a sa ekipom okupljenom oko Nataleé stvaralaštva.

Ideju za muziku povela je Nataleé sa gitaristom benda Lazarom Odalovićem, koji je za ovo izdanje pokazao svoje multimedijalne sposobnosti, imajući u vidu da potpisuje aranžman, produkciju muzike i montažu spota. Izvršnu produkciju i tripozni hip-hop zvuk potpisuje producent A.N.D.R.,, na čijoj je numeri „Zli Sni“, sa njegovog prvog albuma, Nataleé gostovala.

„Zvuk koji sam tražila dugo, napokon sam pronašla u saradnji sa A.N.D.R., te je pesma ’Zli Sni’ bila prekretnica za zvuk koji slušate danas. Za ’Rolam’ i sva buduća izdanja želja mi je da se aranžerski i produkcijski približim svojim muzičkim inspiracijama – H.E.R., Jorji Smith i ostalim soulful izvođačima. Jako sam zahvalna svim ljudima koji sa mnom nesebično kroje ovu stvaralačku priču i jedva čekam sve evolucije“, ističe Nataleé.

U stvaranju nove pesme učestvovala je i Luna Škopelja, stalna članica benda Nataleé, koja je aranžirala i snimila bek vokale, upotpunjući zvuk za kojim je kantautorka tragala. Gost na vokalu je i lider benda Retrospektiva i najbaršunastiji muški glas domaće scene – Aleksandar Stevanović Kića. Na adlibovima možete čuti muzičarsku saradnicu iza scene – Sonju Denda. Spot za pesmu „Rolam“ potpisuje Marija Antić, Natalijina dugogodišnja saradnica, prijateljica i rediteljka u usponu.

Podsećamo, Nataleé ima svoj prvi samostalni koncert u Domu omladine Beograda 12. maja

„Nataleé je jedna od najsnažnijih novih pojava na našoj muzičkoj sceni – kao pevačica, pesnikinja i, uopšte, kreativno žensko biće. Sa svojim sjajnim bendom već se dokazala u autorskom pop-reggae žanru, uz uplive hip hopa i nekog čudnog bluesa, primerenog ovom dobu, sa izuzetno angažovanim tekstovima, u kojima nema ničeg parolaškog – samo mnogo toga proživljenog. Nije nam teško da potpišemo da je Nataleé definitivno buduća zvezda“, napisao je ranije muzički kritičar i glavni i odgovorni urednik programa DOB-a Dragan Ambrozić.

Karte za koncert 12. maja mogu se kupiti na blagajni DOB-a, kao i putem tickets.rs.

Najnovije vesti

Izdvajamo