-

NaslovnaVestiVesti iz regionaNastup kolektiva Acid Arab prebačen u Veliki pogon Tvornice kulture

Nastup kolektiva Acid Arab prebačen u Veliki pogon Tvornice kulture

acid arab

Nastup cjenjenog pariškog kolektiva Acid Arab zbog velikog interesa prebačen je Veliki pogon zagrebačke Tvornice kulture. Jedan od najočekivanijih partyja mjeseca na rasporedu je u petak 29. studenog.

Zavodljivom mješavinom zapadnjačke elektronske glazbe I istočnjačkih zvukova i vokala pariški Acid Arab osvajaju klubove i festivale u više od 260 nastupa na četiri kontinenta otkad su 2016. Objavili sjajan debi „Musique de France“. „Jdid“ ili „Novo“ u prijevodu s arapskog, njihovo je aktualno izdanje, staro svega mjesec dana i predstavlja veliki korak naprijed na njihovom putu kojim produbljuju dijalog sjevernih, južnih i istočnih obala Mediterana. Novi materijal uključuje vokalne suradnje s alžirskim umjetnicima Radiaom Menel, Sofiane Saidi, Amelom Wahbyem i Cheikhom Hadjla i Turčinom Cemom Yildizom. Svoj izvođački obol dao je i klavijaturist Rizan Said, a nekoliko pjesama napravljene su s tunizijsko/belgijskim producentom Ammarom 808 i Led Filles d’ llighadad iz Nigera.
Album „Jdid“ objavljen je 18. listopada, uz najavni singl „Malek Ya Zahri“ na kojem
featuring potpisuje Cheikha Hadjla.

U Tvornici kulture podršku Acid Arabu dat će tri izuzetno aktivna aktera ovdašnje klupske scene: Babilonska, Pepi Jogarde i Sladoled.

Cijena ulaznice iznosi 80 kn u pretprodaji te 100 kn na dan koncerta.

Ovaj event jedan je u nizu koncerata koji se održavaju pod zajedničkim nazivom Fall festival, jer festivala nikad dosta, a u sklopu kojeg u Tvornici nastupaju i Acid Mothers Temple, Repetitor i Mark Lanegan Band. Jedinstvena festivalska ulaznica za sve koncerte je 290kn.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva
13), sva prodajna mjesta Entria te www.entrio.hr.

Najnovije vesti

Izdvajamo