-

Naked „Za starog prijatelja“ (video)

NakedBeogradski sastav Naked koji stvara fuziju globalnih ritmova sa balkanskom muzičkom tradicijom i free jazzom, snimio je nov spot za pesmu „Za starog prijatelja“ koja se nalazi na njihovom poslednjem albumu, Nakedonia.

Pesma govori o beskrajnim mogućnostima gledanja na svet oko nas, različitim perspektivama, različitim emocijama a nosi i snažnu posvetu svim prijateljima koji nisu više sa nama.

Video je rezultat fenomenalne saradnje sa očaravajućom Zoranom Kostić Obradović koja glumi u spotu i fotografom Mišom Obradovićem koji je i režirao ovaj video. Na listi ljudi koji su nesebično pomogli i učestvovali u realizaciji ovog videa/filma su: Stevan Marić – montaža, Ivan Mileusnić – koreografija, Jovana Božović – kostimi, Dragan Vurdelja – šminka, itd.

Mešavina folklornog nasleđa i slobodne improvizacije vodi bend na putovanje i potragu za vlastitim muzičkim identitetom. Grupa Naked je do sada objavila tri albuma, ostvarujući zavidan uspeh na brojnim pozornicama u zemlji i inostranstvu. U novoj, svedenijoj formaciji kvarteta, nastupaju od 2014. godine. Svoj treći album „Nakedonia“ izdali su prošle godine za Lampshade media, na kome se kao gost pojavljuje izraelski multiinstrumentalista Amir Gwirtzman.