-

NaslovnaVestiVesti iz regionaNaked predstavlja video za pesmu "Raduj se!"

Naked predstavlja video za pesmu „Raduj se!“

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


Grupa Naked je objavila novi singl uz prateći video za pesmu „Raduj Se!“ sa njihovog poslednjeg studijskog albuma „Nakedonia„.

Uz kreativnu saradnju sa vrhunskim umetnikom Viktorom Kisom, snimljen je video koji predstavlja sublimaciju grupe Naked i Viktora i kao rezultat imamo usklađene i izmešane dve umetnosti: muzičku i vizuelnu izvedenu u istom trenutku, pa stoga i poruka: Raduj se! svemu novom i, na prvi pogled, nespojivom.

Naked je core-band iz Beograda čija muzika počiva na jedinstvenom miksu globalnog urbanog gruva začinjenom balkanskom tradicijom i fri džezom. Njihov korpulentan i žestok miks tradicionalnog muzičkog nasleđa Balkana sa elementima svinga i fri džeza predstavlja soundtrack beskrajnoj potrazi benda za pravim muzičkim identitetom.

Proleće 2015. Naked dočekuju svojim trećim studijskim albumom „Nakedonija“ i u novoj formaciji. Sveden na kvartet, bend je ogoljeniji nego ikad, ekstravagantno začinjen soul glasovima bariton saksofona, bas klarineta, duduka, zurle i drugih svirala u rukama Amira Gvircmana (Amir Gwirtzman). Album „Nakedonia“ možete preslušati na Deezeru.

​Naked u januaru 2017. ima turneju po Južnoj Americi – Čile i Argentina, 10 koncerata po pozivu jedne od najvećih koncertnih agencija u Južnoj Americi.