-

NaslovnaVestiVesti iz regionaNa poklon album "Life Survival Tips" benda Northern Revival

Na poklon album “Life Survival Tips” benda Northern Revival

Northern Revival toner/heavy rock/sludge bend iz Novog Sada, poklanja album “Life Survival Tips”. Album “Life Survival Tips” objavljen je 2016. za izdavačku kuću Nocturne Media. Okačen je na oficijalnom sajtu benda i biće dostupan za free download do kraja januara.

Northern Revival je osnovan u oktobru 2012. U 2014. su krenuli sa koncertima. Na već drugom nastupu pobeđuju na Joker Demo Fest-u u Zrenjaninu. U decembru iste godine izbacuju spot za pesmu “Square With The House Of God” i najavljuju EP “Mouth Full Of Dirt” koji je objavljen na proleće 2015. u vidu cd izdanja za Miner Records.

Usledila je promo turneja u Srbiji, Mađarskoj i Bosni. Na Bike Rock Festu takmičenju bendova, u Prnjavoru, osvojili su drugo mesto. U februaru 2016. izbacuju prvi spot singl za pesmu “Heavy Deliver Man” koji je najavio novi album i kreću na Life Survival Tips turneju 2016/2017 po Srbiji, Sloveniji, Mađarskoj, Rumuniji i BIH koja još uvek traje. U decembru 2016. izbacuju još jedan spot za pesmu “Over The Edge Life Consumer”.

Webzine Balkanrock je album svrstao u trideset najboljih regionalnih albuma za 2016. godinu, Helly Chery magazine ga je uvrstio na listu u top četrdeset pet izdanja, a na Serbian Metal Portal-u se našao na listi od dvadeset i jednog najboljeg domaćeg albuma u 2016. Radio stanica Oradio je pesmu “Heavy Deliver Man” svrstala u pedeset najboljih singlova u 2016.

Bend je završio sa promo turnejom koja je trajala dve godine, sa sve trideset i osam koncerata u pet zemalja. Momci uveliko rade na novom materijalu, a novi EP objaviće u drugoj polovini 2018.