-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Muzičari- Kragujevac! Srećan dan grada

Muzičari- Kragujevac! Srećan dan grada

KBO!Veterani, sada već kultni domaći punk bend, KBO!, pre više od trideset godina objavili su pesmu, čiji je tekst sastavljen samo od jedne reči – Kragujevac. Danas, u vreme koje nas je odvojilo, što od redovnih aktivnosti, što od međusobnog druženja i susretanja po koncertima, ova zanosna i optimistična melodija iz srca Šumadije okupila je preko trideset kragujevačkih muzičara svih generacija. Motiv pesme je isti, a poruka je još glasnija – Kragujevac je mesto dobre muzike.

Razlog da se ponovo naštimaju gitare i nabaci osmeh je jednostavan – svima nam trenutno nedostaje puno toga, ali nas i dalje veže muzika, a dobre vibracije i dobra pesma su tu da nas na neki način podsete, da iako smo trenutno odvojeni, da smo ipak i dalje svi zajedno i da mislimo jedni na druge.

Poslušajte poruku optimizma koju kragujevački muzičari šalju obradom pesme “Kragujevac” od KBO!-a posvećenu svom gradu, svima koji u njemu žive, svima koji su u njemu svirali, ili išli na koncerte i svima kojima će Kragujevac ponovo ustupiti velike i male bine sa kojih ćemo zajedno uživati u raznolikom programu, družeći se kao i do pre samo nekoliko meseci.

Najnovije vesti

Izdvajamo