fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Muscle Tribe of Danger and Excellence za rođendan poklanjaju nove pjesme

Muscle Tribe of Danger and Excellence za rođendan poklanjaju nove pjesme

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Muscle tribe of danger and excellence
Zagrebački stoner rock bend Muscle Tribe of Danger and Excellence objavio je pjesme “Wannaminion“, “Auburnhead Girls Have It the Worst” i “Pig Luck“, kao i prateće spotove za prve dvije.

Momci time proslavljaju 5. rođendan benda, a uživo pjesme možete čuti već u petak, 7. listopada, u zagrebačkom KSET-u. Bend također izbacuje album pod nazivom “Eagles and Chainsaws and Bears: The First Five Years of Muscle Tribe of Danger and Excellence” na kojem se nalaze sve pjesme koje je bend ikada snimio, kao i tri najnovije.

Album izlazi za label Dostava Zvuka, a već se može kompletan poslušati i downloadati online, dok će se sutra na samome koncertu moći kupiti limitirani broj fizičkog izdanja CD-a.

Pjesma “Wannaminion” snimljena je u produkciji Leonarda Klaića. Bend je spontano odlučio pjesmu popratiti i s nimalo prikladnim video spotom. Režije i montaže se prihvatio gitarist benda Andrija Ražnatović, a s njim je spot snimio i frontmen Domagoj Šimek. Spot je u biti jedan niskobudžetni found footage horor filmić sa zanimljivim obratom, a autori smatraju da je, iako možda gori od prvog Blair Witch Projecta, sigurno bolji od drugog (treći još nisu gledali).

Za pjesmu “Auburnhead Girls Have It the Worst” tekst je napisao Domagoj Šimek, producent je i ovdje bio Leonard Klaić. Spot je režirao Andrija Ražnatović, a snimio Hrvoje Badouin, inače gitarist benda Straight Outta Fridge.

“Pig Luck” predstavljena je još prije prvog House of Pablo festivala, a sada je dobila i studijsku snimku.