-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Mizar novi na listi obrada Bjesova (video)

Mizar novi na listi obrada Bjesova (video)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

bjesovi

Pre nedelju dana, Bjesovi su obradili “Nebo” Električnog Orgazma, a sada su se odlučili za “Gradot e nem” makedonske grupe Mizar.

Video je snimljen u nekoliko navrata tokom septembra i oktobra 2013. u Beogradu. Koncept, montažu i režiju potpisuje frontmen benda Zoran Marinković Marinko. Zanimljivo je da je deo pesme sa crkvenoslovenskog preveden na srpski, za šta se Bjesovi zahvaljuju Ocu Makariju, igumanu manastira Fenek.

Audio za “Gradot e nem” Bjesovi su, sa gostom za bubnjevima, Aleksandrom Petrovićem, Alekom (Bloodbath, Eyesburn, Lepa Brena), usnimili 31. jula prošle godine u Kragujevcu, u studiju “Češnjak“. Snimatelji su bili Saša Vujić i Caspar Wijnberg. U kućnom studiju Caspara Wijnberga, Đorđe Tadić je “Gradotu” dodao klavijature, a kasnije i semplove orkestarskih timpana. Dečak koji trupće i pevuši na kraju pesme je Vanja Wijnberg, Anin i Kasparov sin. On je istovremeno i nosilac radnje ovog muzičkog filma.

U originalu “Gradot e nem” je pesma velike makedonske grupe Mizar. Izdata je 1988. na njihovom prvom albumu. Bjesovi su do sada obradili numere Braće Left, By-Pass i The Stone.