-

NaslovnaVestiVesti iz regionaMini gitarijada u Vranju; Prijavite svoj bend

Mini gitarijada u Vranju; Prijavite svoj bend

Vranje će se ove godine naći na spisku gradova u Srbiji, organizatora mini gitarijada, koje će biti kvalifikacione manifestacije za bendove koji će nastupiti na ovogodišnjoj 51. Zaječarskoj gitarijadi.

Sa organizatorima najstarije rok manifestacije na Balkanu je potpisan protokol o saradnji, a početkom naredne nedelje bi trebalo da bude formiran i zvaničan organizacioni odbor manifestacije u Vranju. Za sada smo u fazi prikupljanja informacija i sastavljanja tima koji će se operativno baviti organizacijom gitarijade, kaže za OK Radio direktor Turističke organizacije Vranje Saša Ivanov.

Mini gitarijada će biti organizovana na Sportskom centru, a planirano je da traje dva dana. Predvideli smo da na toj lokaciji bude i kamp u kojem će biti smešteni gosti iz drugih mesta, poput “Exita” i drugih letnjih festivala. To bi trebalo da bude mesto boravka i druženja mladih ljudi koji će posetiti naš grad – najavljuje Ivanov.

Tačan datum održavanja Mini gitarijade i drugi detalji biće utvrđeni nakon formiranja organizacionog odbora. Ivanov potvrđuje da je u budžetu predviđeno milion dinara za ovu manifestaciju, a očekuje se i učešće sponzora.

U međuvremenu, promoter Mini gitarijade Vranje Dalibor Stamenković je uputio poziv svim neafirmisanom rok bendovima sa juga Srbije koji bi želeli da učestvuju i pobedom obezbede učešće na Zaječarskoj gitarijadi. U prijavi je potrebno dostaviti kratku biografiju benda i video snimak najmanje dve autorske pesme, uz tekstove na mail adresu minigitarijadavranje@gmail.com, najkasnije do 15. maja. Svim učesnicima biće obezbeđena naknada troskova puta, osveženje i smeštaj. Pored takmičenja neafirmisanih bendova, na Mini gitarijadi Vranje se očekuju i nastupi bendova iz prve lige srpskog rokenrola – stoji u pozivu. Pored toga, upućen je i poziv mladima iz grada i okoline koji žele da volontiraju na ovoj manifestaciji.