-

NaslovnaVestiVesti iz regionaMiloš Zubac objavio dvostruki album "Paralele"

Miloš Zubac objavio dvostruki album „Paralele“

Miloš Zubac

Miloš Zubac, srpski kantautor, pesnik i esejist, objavio je u junu mesecu dvostruki autorski album „Paralele I“ i II“. Reč je o pesmama koje je Zubac snimao dok je radio na primenjenom albumu „Manastiri“, a koje tek sada bivaju objavljene – dakle, nakon veoma zapaženih prošlogodišnjih albuma „Kosovske“ i „Hazarske“. Na Paralelama se nalaze Miloševi stihovi od kojih je većina štampana u njegovoj zbirci poezije Kralj na kiši, objavljenoj u Sarajevu 2017. godine.

„Paralele“ su na jednom mestu okupile Zubčeve stare saradnike i prijatelje – Miloša Drobnjakovića, Tomislava Zorića, Milana Koraća, Nemanju Nešića, Nenada Patkovića, a jednu pesmu aranžirao je i Davor Matošević. Album je sniman u tri zemlje i četiri grada – Novom Sadu, Beogradu, Zagrebu i Tuzli. Prvi deo Paralela kao producent potpisuje Miloš Drobnjaković, a drugi Nemanja Nešić.

Na albumu se nalaze i Miloševe lirske posvete životnim drugovima i njemu važnim sastavima – u pesmi „Kotezi Revisited“ pominje se dugoselsko-zagrebačka grupa Olovni ples, a „Usnuli šinobus“ je pesnikov prijateljski omaž Milanu Koraću i njegovim Šinobusima.

Album Paralele kao suizdavači potpisuju Asocijacija gitarista Vojvodine i Kreativni centar Vigvam iz Novog Sada.

Najnovije vesti

Izdvajamo