-

NaslovnaVestiVesti iz regionaMiloš Ratker (Sinestezija) ima novi solo projekat i prvi singl

Miloš Ratker (Sinestezija) ima novi solo projekat i prvi singl

Miloš RatkerFrontmen grupe Sinestezija, Miloš Ratker, objavio je solo prvenac, singl iz izolacije, kojim najavljuje album „Izolir trake“.

Singl pod nazivom „Roze“ pravi je DIY bedroom synth pop, sačinjen, kako Ratker kaže „od par sintisajzera i jedne ritam mašine koji su se našli na gajbi u inspirativnim momentima izolacije izmedju “rada od kuće” i menjanja pelenica“. Ceo proces od pisanja i usnimavanja pesme, pa do snimanja spota mobilnim telefonom i montiranja je autentični „homemade“, a kao gost se pojavljuje supruga Katarina, koja potpisuje prateće vokale, kritike na račun aranžman i kameru.

Jedini momenat koji se desio izvan 40 kvadrata je miks i mastering studija Destilerija, gde produkciju singla potpisuje Petar Rudić: “Sa Ratkerom sam u više navrata razgovarao o potencijalnoj saradnji na njegovom post-sinestezija materijalu, od kako se upustio u analogne synth vode. Ovog puta, nismo ni razgovarali, uradili smo pesmu uz dve prepiske na fejsbuku, bez da smo se ijednom čuli telefonom”.

U najavi su nove saradnje uigranog tima.

Najnovije vesti

Izdvajamo