Milan Petrović Quartet objavljuje novi album na Svetski dan muzike

Milan Petrović Quartet objavljuje novi album “Emotions“, na Svetski dan muzike, 21. juna.

Album izlazi u izdanju muzičke kuće Metropolis, a pored prvog objavljenog singla “Aero”, donosi još devet novih kompozicija.

“Album se bavi različitim osećanjima, emocije koje nas vode kroz život, snove. Muzički je oslikano dozivanja kiše, uticaj religije i meditacije, ukorenjenih tabua, sete, straha od zaglavljivanja u liftu, humora u svakodnevnim situacijama, pa čak i melodija jednog robota”, objasnio je Milan Petrović.

Novi, šesti po redu album sadrži deset kompozicija čiji je autor Milan Petrović, a uz stalni sastav Quarteta, na albumu gostuju i muzičari Sonja Kalajić (violina i testera), kao i Alekdandar Radojčić Shoica (perkusije).

Singl “Aero”, koji otrvara album je objavljen prvi dan proleća, a inspirisan je iskustvima benda sa turneje u Kini.

“Emotions”, će biti dostupan kao fizičko CD izdanje, a biće i na većim digitalnim platformama: Deezer, Amazon, Spotify, iTunes.

Album je snimljen u studijima u Beogradu i Pančevu, a audio produkciju potpisuje Željko Veljković, dizajn omota Danijel Mihajlović, fotografija na omotu Milan Petrović, dok je  izvršni producent Grujica Bibin (Know How Production).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=r38poVf83IM&w=560&h=315]

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.