-

Metod – novi singl Jesenjeg Orkestra

Daniel Kovač Jarboli Jesenji OrkestarNakon video spota za pesmu Sutra moram da upalim svetlo, Jesenji Orkestar je objavio i drugi video za pesmu sa najnovijeg albuma koji ima naziv Je l’ da da da? Da da da.

Pesma Metod istražuje tipična afektivna ponašanja raznih tipova ličnosti i ukazuje na opasnost da poverujemo da samo nekakvi i time eliminišemo mogućnost da se menjamo i razvijamo.

Kao i na celom albumu, Jesenji Orkestar su činili Filip Đurović na bubnjevima, Ivan Čkonjević koji je pravio zvučne pejzaže i svirao ozvučene predmete, Petar Stevanović na klavijaturama i pratećim vokalima, Vuk Stevanović i Olga Petrović na pratećim vokalima i Daniel Kovač koji je pevao i svirao klavire i klavijature. Album je sniman na brojnim lokacijama, ali je miksovan i masterizovan u studiju Krokodil u Pančevu. Kuriozitet je da je na albumu je ukinuta upotreba gitara i drugih instrumenata na kojima se okidaju žice prstima ili trzalicom.

Album Je l’ da da da? Da da da i dalje nije postavljen na internet, već se prikazuje na odabranim mestima u vidu video instalacije. Posle više projekcija u brojnim prostorima visoke kulture poput Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, art bioskopa Lifka u Subotici, Doma Kulture studentski grad ili Tam-Tam festivala u Sućuraju, publika će moći da ga pogleda i posluša na projekcijama koje će biti održane 5. oktobra u KC Grad u Beogradu.

Najnovije vesti

Izdvajamo