-

„Mesec“ – novi singl dua Tihi Talas

Tihi Talas

Duo Tihi Talas objavio je novi singl “Mesec“ koji je ujedno i najava za njihov debitantski album na kome će se pored ove pesme naći i letnji hit „Jul“.

Tihi Talas čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić, koje žive i stvaraju u Beogradu. Muzika ih interesira od najranije dobi, pa tako Tijana trenutno studira dizajn zvuka i muzičku produkciju, svira gitaru i klavir te komponira, dok Teodora piše pjesme, svira klavir i pjeva. Svoju suradnju započinju sredinom 2021. godine kada shvaćaju da im se muzički ukusi i energije potpuno podudaraju, te da je nužno da zajedno naprave pjesme za debitantski EP naslovljen „Mikrokosmosi“.

Inspirirane synth-, dream- i brit-pop žanrovima te vizualnim referencama dugometražnog filma „Melancholia“ Larsa von Triera, njihova želja i vizija pjesama za EP bili su sanjivi, kozmički sintesajzerski zvukovi i atmosfera koja kod slušatelja izaziva sladak osjećaj melankolije. Naslov „Mikrokosmosi“ EP je dobio po Teodorinoj prvoj pjesmi, nastaloj na mobilnom telefonu, a za koju je tekst napisao Miljan Janićijević.

Simbolično, „Mikrokosmosi“ predstavljaju sve što su Teodora i Tijana zajedno stvorile u udobnosti vlastitog doma, a po završetku same su snimile i video spot za debitantski singl „Vodi me“.

Tihi Talas nastavlja da stvara muziku a naredno izdanje planirano je za jesen 2022. godine.

Najnovije vesti

Izdvajamo