-

NaslovnaVestiVesti iz regionaMeđunarodna autorska kreativna online konferencija krajem novembra

Međunarodna autorska kreativna online konferencija krajem novembra

MorcheebaOsmo izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK koja okuplja najveća imena regionalne muzičke scene ove godine ćemo je pratiti u online formatu. Trajaće od 23.-27.novembra.

Sama konferencija će se emitirati na YouTube kanalu HDS ZAMPa, svakog dana od ponedjeljka 23.11. do petka 27.11. od 12h do cca 14h.

Konferenciju će putem videa otvoriti legendarni autor i muzičar, osnivač ABBA-e, Björn Ulvaeus.  Uz Ulvaeusa, sudjelovanje na ovogodišnjem MAKK-u potvrdila je i Skye Edwards, pjevačica i frontwoman britanskog benda Morcheeba, zatim velike regionalne zvijezde Dubioza KolektivDino Merlin i Momčilo Bajagić Bajaga, Nina Badrić, Husein Hasanefendić HusJasenko Houra i Damir Urban.

MAKK je uvijek i prilika da se čuju najzanimljiviji autorski glasovi novijih generacija. Svaki od pet dana ugostit će jednog mladog umjetnika i/li njegov bend: predstavljaju se Irena ŽilićNika TurkovićPocket PalmaZ++ i Matija Cvek. Oni će za ovu priliku izvesti svoje najzapaženije pjesme u potpuno novim, autorski kreativnim aranžmanima.

Konferencija će se prenositi i na Facebook stranici MAKK, a također i Vecernji.hr će je preuzimati s YouTube kanala. Praćenje konferencije je besplatno i dostupno svima.

Sve aktualnosti i raspored 8. online MAKK-a pratite na www.makk.hr te na Facebook i Twitter kanalima konferencije.

Najnovije vesti

Izdvajamo