-

Mayales snimili „Roadie“ sa Terezom Kesovijom

mayalesGodinu dana od objavljivanja prvog singla „Danas smo happy“ sa trećeg predstojećeg albuma, Mayales predstavlja novu pesmu „Roadie„.

Laboratorija zvuka Petra Beluhana i Vlade Mirčete neumorno traži još nešto osim vrhunske pesme, aranžmana i produkcije, na primer suptilnu provokaciju i propitivanje fenomena poverenja domaće publike prema muzici koja zvuči svetski, a čije tekstove razumeju.

Za razliku od brzog retro pop rock singla „Danas smo happy“, pesma „Roadie“ priziva disco zvuk baziran na neobičnom tekstu i vokalu koji se obraća snažnom mantričnom groouve-u iz ženskog roda, koji bi mogao podsetiti na veliki uspeh davnog singla Mogu i sama iz 1997. godine. Za razliku od vreemena kada su pesme Mayalesa nosili senzacionalni vokali Valerije Nikolovske i Kristijana Beluhana, ovde se nastavlja ‘strategija’ oslanjanja na neobičan vokal Petra Beluhana, kojem će na pompeznom finalu ‘uskočiti’ neponovljiva Tereza Kesovija fantastičnim recitalom na francuskom jeziku.

Album je i dalje na stolu traženog producentskog dvojca Jure i Pavla iz Svadbasa sa kojima Mayales studiozno gradi zvuk svog trećeg albuma koji je najavljen za kraj 2016. godine.