-

NaslovnaVestiVesti iz regionaMax Juričić objavljuje novi singl i video spot u čast prijatelju Vladi Divljanu

Max Juričić objavljuje novi singl i video spot u čast prijatelju Vladi Divljanu

Max JuričićMladen Max Juričić, gitarista koji je od Azre i Filma preko Le Cineme, Vještica i Šo!Mazgoon stigao do Ljetno kino big banda i bio jedan od najbližih muzičkih saradnika Vlade Divljana u njegovim poslednjim godinama stvaralaštva, sa novim autorskim projektom Plesač sporog Stepa objavljuje četvrti singl ”7 nota 100 života” kojim odaje počast Vladi Divljanu.

Prijateljstvo i saradnja starih drugara Maxa i Vlade ima dugu istoriju. Upoznali su se, sa gitarama u rukama, krajem 1980. godine na omladinskom festivalu u Subotici ne znajući da je tada počeo “novi talas” i da će bendovi u kojima su svirali obeležiti to vreme. Više od 30 godina kasnije, promenivši nekoliko kontinenata, “talasa”, bendova i država, nastavili su saradnju koja je ostala zabeležena na briljantnom EP ”4 godišnja doba” i koncertnom albumu ”Live@Tvornica” u izdanju Aquarius records.

Video spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo, autor i svih spotova za legendarni EP ”4 godišnja doba” Vlade Divljana & Ljetnog kina.

” Vlada nas je ostavio pre 5 godina, u trenutku kad smo zajedno sa bendom Ljetno kino snimili jednu od njegovih najlepših pesama ”Samo jednu ljubav imam”, a njegove stare pesme obukli u novo odelo. Svakog proleća se okupe  prijatelji u njegovu čast, prošle godne uz premijeru filma Nebeska tema, a pre toga na koncertima u beogradskom Sava centru i zagrebačkoj Tvornici kulture. 

”7 nota 100 zivota” je moj mali doprinos i velika želja da saradnju sa Vladom Divljanom simbolično produžim još jednom pesmom, a njegov vedri duh da i dalje bude s nama.” , rekao nam je Max.

Najnovije vesti

Izdvajamo